Ahmet H.BİLGİN - 1959 / 1962

Ahmet H.BİLGİN - 1959 / 1962

"Önceki Müftülerimiz" için, toplam 1 sonuç arasından 1 - 1 arası sonuçlar
Ahmet

1903 yılında Trabzon'un Of ilçesinde doğan Ahmet BİLGİN Hafızlığını Of ilçesinde tamamladıktan sonra Rüşdiye Mektebine girmiştir.

Rüşdiye tahsilini tamamlayan BİLGİN Sinop Ayancık ilçesinde Müftülük görevine başlamıştır. 3 yıl Ayancık Müftülüğü yaptıktan sonra 1959 yıllında Şebinkarahisar Müftülüğüne tayin edilen Ahmet BİLGİN, 15.03.1962 tarihinde Sinop İl Müftülüğüne getirilmiştir. Sinop İl Müftülüğü zamanında gözlerinden rahatsızlanan ve sol gözü tamamen kapanan BİLGİN   Samsun'da tedavi görmüş ve ameliyat edilmişse de kesin bir netice elde edememiştir. Hastalığı nedeniyle Samsun'da tedavi altında bulunmak zorunda kalan BİLGİN Sinop'daki görevinde de uzun süre bulunamamıştır.

25.10.1963 yılında vefat eden BİLGİN, evli ve iki çocuk babasıdır, Arapça ve Fransızca bildiği tesbit edilmiş olup basılmış eserine rastlanmamıştır. BİLGİN'in kabri büyük ihtimalle Samsun'dadır.

Tür : Gündem Tarih : 02.06.2010