AHURCUK KÖYÜ VELİOĞLU MAHALLESİ CAMİİ

Anasayfa » Köy Camileri » AHURCUK KÖYÜ VELİOĞLU MAHALLESİ CAMİİ

AHURCUK KÖYÜ VELİOĞLU MAHALLESİ CAMİİ

"Köy Camileri" için, toplam 1 sonuç arasından 1 - 1 arası sonuçlar

Ahurcuk köyü Şebinkarahisar’ın batısında, şehir merkezine 10 Km mesafede kurulmuştur. Saraycık Yedikardeş, çağlayan köyleri arasındadır.
Dereleri: Gavrez deresi, Ahurcuk deresi
Tepeleri: Asartaşı, Kırantepesi, Gargın kaya
Yayla yeri: Totakdüzü
Ziyaret yeri: Üryan Baba’dır.

Ahurcuk Köyü Merkez ve Velioğlu mahallelerinden teşekkül etmiştir. 70 hanelidir. 1990 türkiye genel Nüfus sayımına göre Ahurcuk Köyünün nüfusu 587 kişidir. Köy nüfusunun 10 misli Ahurcuklu Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa, Yalova, Samsun gibi büyük şehirlerde yaşamakta, genellikle sanat ve ticaretle iştigal etmektedirler. Köyün yolu, elektriği, suyu, okulu, camisi, telefonu mevcuttur. Köy halkı geçimini tarım ve hayvancılıkla temin etmektedir. Köyde 45 üretici 120.000 M2 alanda tütüncülük yapıyor. Köyün ilkokulu 1963 yılında açıldı . okulda 3 öğretmen, 71 öğrenci vardır.27 Mart 1994 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Mehmet AYATA muhtar seçildi. Köyde okuma yazma oranı ve kültür seviyesi çok yüksektir. Ahurcuk köyünün yetiştirdiği birçok aydın insanlardan biri olan Av. Kurtuluş BEYAZIT yöremiz kültürünün zenginliklerini ortaya çıkarmak için gayretli çalışmalar yapılmaktadır. Gurbette yaşayan Ahurcuklular köy ile irtibatını devam ettirmekte; ekim, dikim, hasat zamanı ve dini bayramlarda köye gelmektedirler.

Tür : Gündem Tarih : 04.12.2006