ALİŞAR KÖYÜ KİLLİK MAHALLESİ CAMİİ

Anasayfa » Köy Camileri » ALİŞAR KÖYÜ KİLLİK MAHALLESİ CAMİİ

ALİŞAR KÖYÜ KİLLİK MAHALLESİ CAMİİ

"Köy Camileri" için, toplam 1 sonuç arasından 1 - 1 arası sonuçlar

Alişar köyü, Şebinkarahisar’ın doğusunda şehir merkezine 30 Km Mesafede kurulmuştur. Güneygören, Dönençay, Sipahi ve Alucra’nın Doludere Dereçiftlik köyleri ve çevrili olan Alişar Köyü ; Kestane, Killik, Kapaklı, Çaylaklı ve Özlüce mahallelerinden oluşur. 90 hanedir.Alişar Deresi, İsola deresi, Bulancak Deresi, Killik deresi ve Yedigözeler köyün önemli su kaynaklarıdır. Gedikli yaylası, Çördük pınarı, Kazıklı Çeşme, Harmancık, Mansurlu ormanı, Kazankaya, Karakaya önemli piknik yerleridir.

Elektriği, suyu, 3 okulu, asfalt yolu, 3 camisi, Kur’an Kursu, Ziraat Evi, 250 aboneli telefon santrali, 1 ziraat teknik araştırma evi mevcut olan Alişar Köyünde hızlı bir yapılaşma görülmektedir. Yazlık kışlık villa tipi evler, modern ahırlar teknik aletler hızla çoğalmaktadır.
   Alişar Köyünde Karasal iklim hüküm sürmektedir. 1990Türkiye Genel Nüfus Sayımına göre Alişar köyünün nüfusu için 368 kişidir. Nüfusun 20 misli Alişarlı Ankara, İzmir, Bursa, İstanbul, Tekirdağ gibi büyük şehirlerde yaşamakta bayramlarda, düğünlerde, ekim dikim ve hasat zamanı köye gelmektedirler.
Köy halkı tarım ve hayvancılıkla iştigal etmektedir. Tarım alanında faaliyet gösterenler buğday, arpa, fiğ, nohut, fasülye, mercimek yetiştirmekte, bağ bahçe ziraatiyle uğraşmaktadırlar. Ünü Türkiye’ye yayılmış olan Alişar armudu bol miktarda yetiştirilmektedir. Armut kalitesini yükseltmek için yoğun çaba harcanmaktadır. Ahlat, fındık, aluç, elma, ceviz, erik, kuşburnu, kavak, söğüt, akasya köydeki bazı meyveli meyvesiz ağaç türleridir.
    Köyde hayvancılık yapan üreticiler et ve süt hayvanı beslemektedirler.
Gurbette yaşayan Alişarlılar sanayide, ticarette önemli mesafeler kat etmişlerdir.
Köye ulaşım özel otolarla, minibüslerle ve şehirlerarası taşımacılık yapan otobüslerle sağlanmaktadır. Turizm firmalarının bazıları her gün köye gelip yolcu getirmekte yolcu götürmektedir. 27 Mart 1994 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Osman TOMBUL muhtar seçilmiştir. Osman TOMBUL Türkiye genelinde tanınmış madalya sahibi güreşçilerimizdendir

Tür : Gündem Tarih : 04.12.2006